Hoe het begon…

Jaarlijks rond eind november komen Sinterklaas en Pieten onder andere in Hoogezand-Sappemeer. Sinterklaas en zijn Pieten hebben ook hier een levendige taak te volbrengen. Jaarlijks een mooie, leuke, gezellige ontmoeting met Sinterklaas en Piet is de wens van ieder kind en volwassene. Een geweldig leuke taak die een aantal achtereenvolgende jaren door allerlei zaken in Hoogezand-Sappemeer helaas niet naar wens is verlopen. Hier moet iets mee gedaan worden heeft Patricia Nieland-Kampen in Hoogezand gedacht.

Tijdens de zomer 2012 is bij haar het idee ontstaan voor een Super Sinterklaasshow. Een idee om een fantastische voorstelling op te zetten, onafhankelijk van bijvoorbeeld weersomstandigheden. Een show welke we proberen jaarlijks te laten terugkeren. Een herkenbare show waar zowel kinderen als volwassenen jaarlijks naar uit kijken. En waarbij tevens tijd is voor een droge, warme Meet en Greet met Sinterklaas en Piet. Wat zou het fijn zijn als Sinterklaas en Piet niet alleen voorbij gaan en zwaaien of van een afstand zichtbaar zijn, maar ook even tijd voor de kinderen heeft. Het is ten slotte een grote kindervriend. Bijvoorbeeld een show in een theater.

Sinterklaas 2012 kwam te vroeg om een Super Sinterklaasshow te verzorgen. Want Super, Spetterend, Fantastisch dat moest het worden!!! Echter, een probleempje zijn de opstartkosten. Enige subsidie blijkt moeilijk en sponsoren in recessie zijn tevens moeilijk te vinden. Maar ….. toen kwam er een wedstrijd, De Vonk. De Vonk van Hoogezand-Sappemeer was een wedstrijd waarbij ideeën op het gebied van Samen Leven en Samen Doen konden worden ingebracht. De Super Sinterklaasshow kent meerdere doelgroepen waardoor het idee geschikt was om mee te doen. We werden genomineerd en na veel promotiewerk blijkt dat meerdere mensen ons de prijs gunnen. We werden één van de winnaars.

Met de gewonnen prijs en een aantal fijne sponsoren was de basis gelegd voor de show. De bedoeling was vervolgens ook om naast de shows voor de bassischolen ook een show te verzorgen voor andere geïnteresseerden. Zo werd het mogelijk gemaakt om samen met de sponsoren de show jaarlijks terug te laten keren.

De Super Sinterklaasshow werd in 2013 een FEIT!!! In het prachtige theater Het Kielzog zijn de shows verzorgt. Alle onderbouw basisschool kinderen uit Hoogezand-Sappemeer werden uitgenodigd om GRATIS de Super Sinterklaasshow te komen bekijken én voor een Meet en Greet met Sinterklaas en Piet. Geweldig, ruim 1600 kinderen hebben de show gezien. Zie onder het kopje “in de media” het grote succes van de show in 2013.

We zijn alle stemmers op het idee en alle mensen die geholpen hebben zeer dankbaar

voor de geweldige prestatie die 3 dagen geleverd is.

Welkom bij Dé Super Sinterklaasshow!!!