Wat is de Super Sinterklaas Show?

Jaarlijks rond eind november komt Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in Hoogezand-Sappemeer aan. De organisatie, Sinterklaas en Pieten hebben hier een levendige taak te volbrengen. Een leuke taak die helaas in de afgelopen jaren door allerlei zaken niet naar wens is verlopen. Een mooi, leuk, gezellig feest is de wens van ieder kind en volwassene.

Echter, dit wordt door niet beheersbare factoren bemoeilijkt. Zo is het eind november vaak koud, regenachtig en niet fijn om lang buiten te zijn. De plaats Hoogezand-Sappemeer is langgerekt waardoor Sinterklaas van locatie naar locatie moet. Een Meet en Greet blijkt vervolgens erg lastig en het kind staat niet centraal. Het geheel gaat gepaard met een intensieve organisatie en vele, hoge kosten waarbij men de financiën moeilijk voor elkaar krijgt. Deze niet beheersbare factoren komen niet ten goede aan de wens. En wat zou het fijn zijn als Sinterklaas en Zwarte Piet niet alleen voorbij gaat maar ook even de tijd voor de kinderen heeft. Het is ten slotte een grote kindervriend.

Het idee van Dé Super Sinterklaasshow is dan ook een voorstelling neer te zetten, onafhankelijk van bijv. weersomstandigheden, welke jaarlijks terugkeert. Een show voor zowel kinderen als ouders, familie, etc. waarbij tevens tijd is voor een droge, warme Meet en Greet met Sinterklaas en Zwarte Piet.